Google oglašavanje


Google oglašavanje

Želite se oglašavati na goolge-u? Onda ste kod nas na pravome mjestu!

Saznatje sve o google oglašavanju i pokrenite svoju marketinšku kampanju sa nama!

Jedna od vodećih tvrtki na području online oglašavanja u svijetu jest google. Svojom tehnologijom i programski rješenjima dominira većinskim dijelom nad oglašavanju putem tražilice i web lokacija. Oglašavanje na google mreži i tražilici u Hrvatskoj i susjednim državama bilježi znatni rast u proteklih nekoliko godina. Mogućnosti koje nudi google oglasno sučelje su ogromni, sami koncept izrade i vođenja kampanje je popraćen sa nizom raznih profesionalnih alata za analizu i provjeru, koje će vam pomoći da svoju kampanju izradite uz maksimalan povrat na uloženo.

Više o google alatima možete saznati klikom na ovaj link, google alati.

Sami tijek izrade kampanje je vrlo složen i zahtjevan za svakog početnika, iz tih razloga u današnjem vremenu dosta tvrtki izradu vođenje i optimizaciju kampanja prepuštaju stručnim ljudima i tvrtkama sa iskustvom i znanjem.

Ovdje ćemo objasniti neke osnovne termine oglašavanja na google-u, što točno nudi, kako i vi možete profitirati od njihovih marketinških rješenja koja su i nama u Hrvatskoj dostupna.

 

Google oglasi

Vjerojatno ste već često znali viđati google oglase a da to možda niste ni znali. Prilikom upisa nekog traženog pojma u google tražilicu ili prilikom posjeta na nekima od poznatih ili malo manje poznatih portala i web stranica! Jedan od klasičnih google oglasa i načina oglašavanja jest uz pomoć tekstualnog oglasa. On između ostalog sadrži jedan redak naslova, dva reda opisa, zadnji red sadrži ime vaše web lokacije. Pogledajte primjer google oglasa na tražilici i google oglasa na portalima / web stranicama:


Google oglašavanje

Ono što je bitno napomenuti kod oglašavanja na google-u jest da plaćate po učinku, tj. Plaćate samo onda kada netko klikne na vaš oglas, ali ne i kada se vaš oglas prikaže! Uostalom imate i mogućnost oglašavanja po prikazu, ali ona je kod nas vrlo rijetko u upotrebi.

Znači vaš oglas se može prikazati tisuće i stotine tisuća puta, vaš oglas može vidjeti stotine i tisuću ljudi, a da ne platite niti jednu kunu! Plaćate tek tada kada je osoba koja je vidjela vaš oglas, ujedno i iskazala interes za isti (za ono što nudite) na taj način što će kliknuti na njega i biti proslijeđena na vašu web stranicu kako bi mogao/la saznati više informacija o vama vašim proizvodima/uslugama, stupiti u kontakt sa vama ili kupiti nešto putem vaše Internet trgovine.

Tek tada zapravo plaćate za vaše oglašavanje, ovaj sistem tako zvani pay per click PPC se pokazao vrlo efikasnim i popularnim. Njega koriste i druge medijske mreže poput facebooka, etargeta i xclaim-a. Pošto je oglašavanje na google tražilici i medijskoj mreži vrlo širok pojam, spomenuti ćemo samo one najbitnije detalje, prednosti, mogućnosti i druge relevantne vezane podatke.


Oglašavanje na google mreži partnerskih portala

Kod oglašavanja na google mreži partnerskih portala imate mogućnosti svoju tvrtku proizvode ili usluge prezentirati na najpoznatijim i najposjećenijim portalima u Hrvatskoj ili državi po vašem izboru. Oglašavanje putem tekstualnih oglasa, bannera, animiranih bannera, video oglasa i drugih interaktivnih multimedijalnih formata na gogole mreži. Vaš oglas se prikazuje kontekstualno, što ukratko znači da ciljano možete prikazivati vaše oglase na web lokacijama koje povezujemo sa određenim ključnih riječima u kontekstu sadržaja. Izbor ključnih riječi se odabire na osnovu djelatnosti, kategorije, vrste proizvoda ili usluge koja je relevantna sa sadržajem same web lokacije na kojem će se vaši oglasi prikazivati.

Oglašavanje putem google mreže je idealno za one tvrtke koje žele izgradnju brenda, predstavljanje usluga / proizvoda široj publici putem multimedijalnih oglasnih formata raznih veličina i dimenzija.


Oglašavanje na google tražilici

Također efikasan način oglašavanja jest putem google tražilice. Krajnji Internet korisnik prilikom pretrage interneta kroz neki određeni ključni pojam (riječ) pretražuje za relevantnim sadržajem koji će zadovoljiti njegovim potrebama za informacijama. U ovom slučaju osobe koje traže primjera „muške parfeme“ upisom navedene ključne riječi u tražilicu dobivaju relevantni sadržaj koji je sa strane google rangiran prema nekom redoslijedu. Uzmimo u obzir da prodajte parfeme, između ostalog i muške, ovo se može pokazati idealnim i učinkovitim načinom oglašavanja za vas.

Svaki puta kada neka osoba upiše navedeni pojam se može vaš oglas prikazati između prvim rezultatima pretrage: Osoba upisuje ključnu riječ „muški parfemi“ u google tražilici, nakon pokretanja pretrage, se putem te ključne riječi pokreće prikazivanje vašeg oglasa.


Tražite muške parfeme?

Mi imamo najveći izbor! Besplatna

Dostava, niske cijene, saznjte više.

www.perfemi-dora.hr


Ovo je prilika da osoba koja traži muške parfeme ugleda vaš oglas! Ako mu se svidi vaša ponuda kliknuti će na vaš oglas kako bi mogao saznati više, ako ne preskočiti će vaš oglas! Sa jedne i druge strane će vam ići ovaj navedeni scenarij u prilog! Kao prvo ako osoba koja traži muške parfeme ugleda vaš oglas i za isti se zainteresira klikom na isti, biva proslijeđen na vašu web strancu ili Internet trgovinu gdje ima mogućnost kupnje ili narudžbe parfema. Kao drugo ako osoba vidi vaš oglas a ne iskaže interes za isti, niste ništa izgubili, jer samim time što nije iskazao interes za vaš oglas ili ponudu velika je vjerojatnost da zapravo neće ništa kupiti ili naručiti, a samim time nećete uzalud plaćati za klik i nabijati sebi trošak koji ne donosi nikakav povrat na uloženo.

 

 

Zašto se oglašavati na google tražilici ili google mreži?

Oglašavanjem na google tražilici ili google medijskoj mreži partnerskih portala imate mogućnost ciljanja vaših oglasa na određene ključne riječi i pojmove prilikom same pretrage krajnjeg Internet korisnika ili kontekstualnog sadržaja određenih web lokacija. Između ostalog imate mogućnost ciljanja prikazivanja vaših oglasa u gradovima, županijama ili državama po vašem izboru. Također se nude i druge opcije poput demografskih ciljanja, na dob, spol interese, kategorije, teme i slično. Između ostalog imate mogućnost prezentirati svoje usluge i proizvode putem raznih oglasnih površina.

Marketinškom kampanjom na google mreži ili tražilici također se ističe ona osnovna prednost da ne plaćate za prikazivanje vašeg oglasa, znači vaši oglasi se mogu prikazivati a da u tom trenutku ne platite niti jednu kunu. Vaš oglas može vidjeti stotine i tisuće internet korisnika a da i dalje na platite niti jednu kunu. Plaćate tek onda kada se netko zaista zainteresira za ono što nudite, i klikne na vaš oglas kako bio proslijeđen na vašim stranicama gdje može saznati više o vama vašim uslugama i proizvodima koje nudite, stupiti u kontakt sa vama, naručiti nešto, ili kupit nešto putem vaše online trgovine.

Plaćate samo akciju klika na vaš oglas, što je trenutno jedan od najefikasnijih načina oglašavanja na internetu u cijelom svijetu. Uostalom imate i mogućnost pokrenuti marketinšku kampanju plaćanja po prikazu, ako vam to više odgovara. Za više informacija kako se formira cijena klika/prikaza, koliko će ista iznositi o kojim faktorima ovisi možete saznati klikom na ovaj link, način formiranja cijene klika/prikaza na facebook društvenoj mreži. Za konkretnu ponudu kontaktirajte nas kako bismo analizirali ključne riječi pomoću naših alata i ispostavili vam izvješće sa prosječnom cijenom klika.

Za konkretne primjere oglasa i više informacija o veličinama i načinu oglašavanja kliknite na ovaj link, oglasni formati. Konkretan primjer izgleda tekstualnih oglasa i bannera veličine 728x90px oglašavanjem na google mreži možete pogledati u nastavku!

 


Kako pokrenuti oglašavanje na google mreži ili tražilici?

Mi smo tvrtka specijaliziran za oglašavanje na internetu, uostalom nudimo i oglašavanje na google mreži i tražilici. Trenutno smo jedan od najpovoljnijih pružatelja online oglašavanja u Republici Hrvatskoj i široj regiji. Mi za vas analiziramo sve vaše potrebe, kreiramo marketinšku kampanju na google-u po vašim željama, pratimo i optimiziramo vašu kampanju, osmišljavamo koncept pristupa određenoj ciljanoj publici i puno više…

Vašu marketinšku kampanju na google mreži ili tražilici možete pokrenuti već sa skromnim marketinškim budžetima, nakon što isto provedete napravite analizu koliko se kampanja za vas isplatila, naposljetku možete reinvestirati u novu kampanju kako biste nastojali i dalje unaprijediti vaše poslovanje. U slučaju da niste bili zadovoljni sa kampanjom uvijek imate mogućnost promijeniti same postavke, ciljati druge korisnike, druge interese, druge ključne riječi, druge kategorije itd…

 

Ako i vi svoju tvrtku usluge ili proizvode želite oglašavati putem google tražilice ili google mreže, tada sa povjerenjem možete stupiti sa nama u kontakt i potražiti neobvezno savjetovanje i konkretnu ponudu za pokretanje marketinške kampanje i oglašavanja vaših proizvoda i usluga na google-u.

Mi smo tu kako bismo unaprijedili vašu prodaju putem interneta i online marketinga. Kontaktirajte nas za više informacija na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Ili nam pošaljite odmah upit, online putem naših stranica klikom na ovaj link.

 
Live Chat
Tweet