Facebook oglašavanje

 

Facebook oglašavanje

 

Želite se oglašavati na facebook-u? Onda ste kod nas na pravome mjestu!

Saznatje sve o facebook oglašavanju i pokrenite svoju marketinšku kampanju sa nama!

Facebook oglašavanje/marketing postaje sve popularnije u Hrvatskoj i susjednim državama. Provođenje marketinških kampanja putem ove društvene mreže nudi nekoliko mogućnosti koje druge marketinške kanale nemaju. Između ostalog najpopularnije opcije pri kreiranju marketinške kampanje i oglašavanja na facebooku su postavljanje demografskih skupina kojima se želite oglašavati. Možete vaše oglase ciljano prikazivati osobama određene dobne skupine, spolu, interesima, obrazovanju itd…

Vaš proizvod/uslugu će te prezentirati u državi po vašem izboru, pomoću tekstualnog oglasa sa dodavanjem jedne male slike. Ujedno odlučujete kome želite da se sve vaši oglasi prikazuju, znači vi ste ta osoba koja odabire publiku. Na taj način odmah u startu izbjegavate uzaludno trošenje vašeg marketinškog budžeta na onu publiku koja ne spada među vašim potencijalnim kupcima i klijentima.

Oglašavanje na facebooku u Hrvatskoj

Vrlo mali broj tvrtki u Hrvatskoj se koristi marketinškim potencijalom facebooka, još uvijek zaostajemo za našim susjednim europskim državama. Sa obzirom da mjesečno oko 100-tinjak tvrtki provodi marketinšku kampanju na ovoj društvenoj mreži, i dalje većina tvrtki još nisu uvidjeli njegov potpuni potencijal. Reklamiranje na facebooku se može pokazati za vas vrlo profitabilnim načinom prezentiranja vaših usluga i proizvoda, a da je i dalje puno povoljnije u odnosu oglašavanja tradicionalnim medijima poput radija, novina, časopisa i slično…

Broj facebook korisnika u Hrvatskoj

Iako Hrvatske i regionalne tvrtke još nisu u potpunosti uvidjeli svoju priliku kako bi unaprijedili svoje poslovanje ili prodaju putem facebook društvene mreže ili nekog drugog marketinškog kanala, Hrvatski korisnici pokazuju da i te kako prate europske trendove. Hrvatska trenutno raspolaže sa preko 1,4 milijuna facebook korisnika, naši susjedi Bosna i Hercegovina sa nešto manje 1,1 milijuna korisnika. Druge države poput Srbije sa brojem od 3,1 milijuna korisnika su predvodnici ove društvene mreže na području bivše Jugoslavije.

Kada uzmemo u obzir broj facebook korisnika u Hrvatskoj i tvrtki koji se oglašavaju na toj društvenoj mreži dolazimo do brojke od 0,01%, i manje! Znači od preko 80.000 aktivnih poduzeća i oko 30.000 do 50.000 obrtnika, manje od 0,01% njih se koristi marketinškim potencijalom najpoznatije društvene mreže.

Uspoređujući naše brojke sa brojkama drugih europskih država, primjera „Njemačke“ koja ima preko 21 milijuna facebook korisnika, i do nekoliko tisuća tvrtki koji su uvidjeli marketinški potencijal facebooka u donosu na Hrvatsku, još uvijek je vidljivo da dosta zaostajemo u vidu iskorištavanja marketinških mogućnosti modernih i suvremenih tehnologija kao i sam društvene mreže facebook.

Zašto se oglašavati na facebook-u?

Osim posebnih prednosti kao što su targetiranje ciljne skupine potencijalnih klijenata i kupaca, postavljanju određenih demografskih podataka i ciljanih kampanja, naravno između ostalog jest i veliki doseg sa kojom ova društvena mreža raspolaže. Brojka od 1,4 milijun facebook korisnika čak i za državu poput Hrvatske nije mala, i nosi sa sobom velike mogućnosti u vidu promocije izgradnje brenda, same prodaje pridobivanju novih klijenata i drugih marketinških ciljeva.

Marketinškom kampanjom na facebooku također se ističe ona osnovna prednost da ne plaćate za prikazivanje vašeg oglasa, znači vaši oglasi se mogu prikazivati a da u tom trenutku ne plaćate niti jednu kunu. Vaš oglas može vidjeti stotine i tisuće facebook korisnika a da i dalje na plaćate niti jednu kunu. Plaćate tek onda kada se netko zaista zainteresira za ono što nudite, i klikne na vaš oglas kako bio proslijeđen na vašim stranicama gdje može saznati više o vama vašim uslugama i proizvodima koje nudite, stupiti u kontakt sa vama, naručiti nešto, ili kupit nešto putem vaše online trgovine.

Plaćate samo akciju klika na vaš oglas, što je trenutno jedan od najefikasnijih načina oglašavanja na internetu u cijelom svijetu. Uostalom imate i mogućnost pokrenuti marketinšku kampanju plaćanja po prikazu, ako vam to više odgovara. Za više informacija kako se formira cijena klika/prikaza, koliko će ista iznositi o kojim faktorima ovisi možete saznati klikom na ovaj link, način formiranja cijene klika/prikaza na facebook društvenoj mreži. Za konkretnu ponudu kontaktirajte nas kako bismo analizirali ključne riječi pomoću naših alata i ispostavili vam izvješće sa prosječnom cijenom klika.

Kako pokrenuti oglašavanje na facebook-u?

Mi smo tvrtka specijaliziran za oglašavanje na internetu, uostalom nudimo i facebook oglašavanje to jest oglašavanje na društvenoj mreži facebook. Trenutno smo jedan od najpovoljnijih pružatelja online oglašavanja u Republici Hrvatskoj i široj regiji. Mi za vas analiziramo sve vaše potrebe, kreiramo marketinšku kampanju na facebooku po vašim željama, pratimo i optimiziramo vašu kampanju, osmišljavamo koncept pristupa određenoj ciljanoj publici i puno više…

Vašu marketinšku kampanju na facebooku možete pokrenuti već sa skromnim marketinškim budžetima, nakon što isto provedete napravite analizu koliko se kampanja za vas isplatila, naposljetku možete reinvestirati u novu kampanju kako biste nastojali i dalje unaprijediti vaše poslovanje. U slučaju da niste bili zadovoljni sa kampanjom uvijek imate mogućnost promijeniti same postavke, ciljati druge korisnike, druge interese, dob spol itd…

 

Ako i vi svoju tvrtku usluge ili proizvode želite oglašavati putem facebooka, tada sa povjerenjem možete stupiti sa nama u kontakt i potražiti neobvezno savjetovanje i konkretnu ponudu za pokretanje marketinške kampanje i oglašavanja vaših proizvoda i usluga na facebook društvenoj mreži.

Mi smo tu kako bismo unaprijedili vašu prodaju putem interneta i online marketinga. Kontaktirajte nas za više informacija na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Ili nam pošaljite odmah upit, online putem naših stranica klikom na ovaj link.

 
Live Chat
Tweet